11 Ocak 2008 Cuma

Ben Haklıyım...

"Evet! Hep ben haklıyım. Kimse haklı olamaz, sadece ben haklı olabilirim. Karşımdakilerin ne düşündükleri hiç umurumda değil. Herkes salak, bir tek ben akıllı ve mantıklıyım. Her şeyin en iyisini ben bilirim. Karşımdaki hiç bir şey bilemez; Benim istediğim ve bildiğim şekilde düşünmek zorunda"

Nedir bu düşünce? Yemin ederim buna şahit oldum. Geçen üç arkadaş oturuyoruz, bir muhabbet açıldı ve akabinde, olmazsa olmaz olarak, tartışma çıktı. Ben tartışmanın dışındayım tabî, ki tartışmalara girmeyi hiç sevmem.

Neyse, bunlar başladılar atışmaya. Ben pür dikkat izliyorum ve bazı tahlillerde bulunuyorum. Tartıştığımız konuyu buraya yazamayacağım ancak şunu söyleyeyim, öyle pek kaale alınacak, üzerine kafa yorulacak mevzu değil. Neyse, işte bunları izlerken yaptığım tahlilleri eve gelince internetten araştırdım ve ikisinin de oldukça haklı olduklarını gördüm.

Ancak gel gör ki adamlar ikisinin de haklı olduklarını bildikleri halde ben doğru söylüyorum yarışına giriştiler. Ben buradan bu zihniyeti kınıyorum! Kimse bir biri gibi düşünmek zorunda değil ve zaten öyle bir şey mümkün olamaz. Eğer biz farklı düşünceleri tartışıp konuşmazsak nasıl insan olabiliriz?

Unutmayalım ki bizler insanız ve kendi kendimize düşünebilme yeteneğine sahibiz. Lütfen karşımızdaki insanları kendilerimize benzetme çabasından vaz geçelim. Gerçekten kîna geldi artık. Her zaman ben haklıyım diyen insan muhakak bir gün yanılacaktır, bu tecrübe ile sabittir.

Beni okuma zahmetine giriştiğiniz için çok teşekür ederim.
(Smiley koymayı da es geçmeyeyim) :-)

5 yorum:

FRoST dedi ki...

Haklısın Laçin O.o

Ne konuda tartıştıklarını bilmediğim için bir fikir yürütemeyeceğim şimdi. Somut delilleri olan bir konuda tartışıyorlarsa normaldir ama din ya da siyasi konuda bir empoze söz konusu ise anormaldir elbet.

Ayrıca şu kelime doğrulama olayını blogundan kaldırırsan güzel olur. Yorum yapmam için benden "rirugm" yazmamı istiyor :D

Laçin dedi ki...

Eheh, hemen kaldırıyorum, bu arada konu siyaset :-/

OttO dedi ki...

Bence Onaga haksız burada. Çünkü ben haklıyım...

Laçin dedi ki...

Hımmm, çok derin bir konu :) ancak dikkat edin, haklı olmak tamam da, abi herkese fikirleri empoze etmek ne demek? bence çok çirkin bir olay, ama sanırım ben bu yazıyı yazarak kendimi yalanlıyorum. :(

Adsız dedi ki...

Hepimiz aslında biraz haklı değilmiyiz? :/